בדיוק כשחשבנו שסיימנו עם כל ענייני החורף: מערכת הנשימה, נזלות ושאר ירקות וכל שנותר הוא לארוז תיק עם בגד ים, קרם הגנה, מגבת ופירות עסיסיים…
הגיעו שלשולי הקיץ!
מכה לא- כתובה ולא כל כך פשוטה בייחוד אם הוירוס מתחיל לטייל לנו בתוך הבית ולבקר את כ-ל הדיירים.
הוירוסים שגורמים לשלשולים עוברים דרך רוק והפרשות של מערכת עיכול ולכן בריכה וים הם מקומות מועדים לפורענות.
לפעמים זה מתחיל עם תחושה של בחילה קלה ותשישות ולפעמים ממש בהפתעה ואז מי שמגיב מהר מתחיל מייד בהקאות ומי שטיפה פחות רגיש עובר ישר לדבר האמיתי.
רוב מי שסובל משלשולי קיץ הם פעוטות, הם אלו שמביאים את זה הביתה ואז הגדולים יותר נדבקים ולכן רצוי שכל אחד יאכל בכליי אוכל משלו וגם להקפיד לשטוף ידיים אחרי טיפול בפעוטות. כדי שהמבוגר לא יעביר את הוירוס לילדים הבוגרים יותר.
אנשים רגישים במיוחד, זאת אומרת שאצלם מערכת העיכול מלכתחילה רגישה, יחוו בחילות, הקאות ושלשולים, ואצלם זה יימשך מספר ימים רב יותר ועד שבוע.
מה ניתן לעשות?
קודם כל וכמובן לא להעזר באימודיום וחבריו למיניהם מכיוון שאנו רוצים שהווירוס שנכנס, גם ייצא! ולכן לא מומלץ לעצור את הכל בפנים יחד איתו.
איך הומיאופתיה קשורה לזה?
הומיאופתיה היא שיטת ריפוי אלטרנטיבית המבוססת על "עקרון הדומים", כלומר דומה בדומה יירפא, זאת אומרת שחומר טבעי מסוים המסוגל ליצור סימפטומים, יכול, בדילול הומיאופתי מתאים (רמדי) להיות פתרון לאותם סימפטומים.
בהומיאופתיה ישנן עשרות רמדיז רלבנטיות לשלשולים, הן נבדלות על פי סוג היציאה, המרקם, הריח, אופן היציאה ומה קדם לה, מיחושי בטן ואלו מיחושים? ספזומטים? עמומים?
ברום הבטן? בשיפוליה? עשרות רמדיז שונות ומגוונות לאותו עניין בדיוק עם ניואנסים קטנים המבדילים ביניהן. ארגז כלים מכובד וראוי.
ה- רמדי המסתמנת עבור קיץ 2015 היא רמדי מופלאה העשויה ממינרל ושמה ARS היא תרגיע את מערכת העיכול, תגרום למכונה להיפטר מהוירוס במהירות וביעילות ובכלל תעלה את מצב הרוח ואת החיוניות. אצל ילדים הריפוי יכול לקחת כמה שעות ואצל מבוגרים יומ/יים וזהו.
כמו שהזכרתי, אנשים שבדרך כלל ובאופן כרוני סובלים מבעיות במערכת העיכול, צריכים להקפיד הקפדה יתירה שלא ללקות בוירוס בטן. להסתכל על מה שאוכלים, להריח ואם לא בטוח, להניח!
לא לגעת במאכלים שאינם טריים ובטח לא בכאלו שעמדו בשמש, או נשארו בבגז’, אפילו לא לטעום.
ברגע שמזהים שנדבקנו בוירוס זה, יש לעבור לתזונה מינימלית ולא להעיק על מערכת העיכול אלא לתת לה להתנקות בנחת. אצל ילדים יש להקפיד על נוזלים בכמות רבה. היתרון העיקרי בשתייה הוא כמובן מניעת התייבשות ולא השתייה כלשעצמה. אפשר לשלב תה צמחי עם צמחים שנחשבים מרגיעיי מערכת עיכול כגון מליסה, פסיפלורה, בבונג וורבנה.
מבחינת מזונות, רצוי לאכול מאכלים יבשים במיוחד ובכמות קטנה, הכי עדיף אורז לבן נקי, בלי תוספות, בלי תבלינים כמעט. קרקרים, בננות, וביצים קשות.
במרבית המקרים ואחרי שהוירוס נוטש, ישנה עדיין תחושה של בחילה קלה ו/ואו תשישות. אני ממליצה להמשיך עם תזונה בסיסית ומתחשבת למשך עוד 48 שעות ולא להעמיס על מערכת העיכול שכן היא הייתה במצב של סטרס.
שנהיה בריאים
קיץ קריר ונטול וירוסים
נטע
לעוד מאמרים בנושא הקיץ מוזמנים:
מאמר בנושא עקיצות חרקים www.nettahome.com/2010/07/09/homeopathy-bites-and-stings/
לקביעת תור ולייעוץ : נטע 052-3769526