כיצד מתמודדים עם השמש הארצישראלית? מאת: נטע פיטקובסקי הומאופתית קלאסית

הקיץ נחת עלינו במלוא עוזו והשמש החזקה הזכירה לנו שלמרות אפריל מעונן חלקית, אנחנו עדיין במזרח התיכון וצפויים לנו עוד מספר חודשים של שמש, חום ולחות.

כמובן שהשמש היא מקור חיים, ויטמינים,אור ולבלוב. כולנו מממלכת הצמחים ועד ממלכת החיים זקוקים לה. אבל, היא גם גורמת נזקים בלתי הפיכים בעיקר שהיא נמצאת כל כך הרבה שעות ביום, רוב חודשי השנה. בין נזקיה נמנים: פגיעות בעור- מכוויות ועד סרטן, כאבי ראש, פגיעה בעיניים, תשישות התייבשות ועד התמוטטות.

נתחיל דווקא בנקודת הקיצון – מכת שמש! מדובר על מצב בו הגוף לא מצליח לווסת את הטמפרטורה שלו. בעיקר במקרים בהם הטמפרטורה בחוץ היא מעל 35 מעלות והלחות מעל 50 אחוז. לרוב יהיה מדובר במקרים בהם נעשתה פעילות גופנית במזג האוויר הזה, אך לאוו דווקא.
ואז תבואנה: התייבשות ואחריה התשישות, חולשה, דופק מהיר, בלבול, היפרונטילציה ועד התמוטטות.

הרמדי הרלבנטית למצב זה היא מלח הנקרא NAT – CARB וכל מי שיש לו מועדות או שחווה חוויה כזו בעבר רצוי שהיא תהיה לו בהישג יד. זוהי הרמדי עם הכי פחות סבילות לשמש בכל צורותיה והיא תסייע במיידי להורדת הגודש והפחתת החולשה ממכת השמש. ניתן להשיגה בכל בתי המרקחת ההומיאופתים בארץ. יש לתת אותה באופן מיידי, אם אותו אדם במצב בו הוא לא יכול לשתות יש לטפטף לו את הטיפות ישירות לתוך הפה בלי נוזלים נוספים (שכן הוא עלול להיחנק).

המטרה העיקרית במצב הזה היא להוריד את חום הגוף. התייבשות היא השנייה במעלה כאן.
בנוסף לכך: לא לבקש ממנו לעשות שום פעולות אלא לקחת אותו כשהוא פסיבי למקום מוצל וקריר ולהשתדל להניחו כך שראשו מוגבה יחסית לגופו על מנת לאפשר לו אוויר פתוח.
יש לקרר אותו על ידי הורדת הבגדים ובהמשך לשפוך על גופו מי ברז (לא מים קרים מיד שלא יווצר מצב של "שוק") ולאוורר אותו אם אפשר.
בכל מקרה שהוא עירני וניתן לשוחח עמו יש להרים את ראשו ולתת לו לשתות משקה צונן ועדיף ממותק
ולסיום לפנות אותו כמה שיותר מהר.

מצב שני – תשישות חום. זה מצב שבו הייתה חשיפה מרובה לחום ובעקבותיה איבוד נוזלים ואז חולשה תשישות כאבי ראש וירידת לחץ דם ואפילו עד כדי סחרחורת. במצבים כאלו הרמדי הראשונה במעלה היא צמח שנקרא GELSEMIUM (יסמין ירוק-עד) זוהי רמדי שמתאימה למצבים אלו ותסייע לחולשה, לאיטיות, להזעה, לאפאטיות לשרירים שלא מצייתים ולהעלאת הדופק האיטי והמוחלש.

הדבר השלישי הכי פחות חמור הוא כמובן – כוויות שמש. מומלץ להתמרח רק מתי שחייבים ואם לא עדיף יותר להיות לבושים בבגדים אוריריים ולחבוש כובע רחב תיתורת. ורק אם חייבים להחשף, אז להשתמש במסנני הגנה, שכן הם אינם בריאים לעור.

אם בכל זאת "נשרפתם" תוכלו להתמרח בקרם קלנדולה, לא ג’ל ( טעות נפוצה), מכיוון שאנו רוצים להחזיר לעור את האלסטיות שלו וזה יעשה באמצעות קרם ולא באמצעות ג’ל, את הקרם רצוי לשים תמיד במקרר למקרים כאלו ואז נשיג ממנו גם את האיכות המקררת, שמצויה בג’ל.

כדאי כמובן למנוע מצבים זה מלכתחילה ולא לצאת לפעילות גופנית מאומצת בתנאים קשים ובכלל לחבוש תמיד כובע, לקחת המון שתייה, להקפיד ללבוש בגדים בהירים/אווריריים ולשהות כמה שניתן …בצל.

קיץ קריר ומרענן לכולנו!

נטע

נטע פיטקובסקי הומאופתית קלאסית 0523769526 pnetta13@gmail.com WWW.NETTAHOME.COM


לייעוץ וקביעת תורים: נטע פיטקובסקי 052-3769526
אתר הבית: PNETTA13@GMAIL.COM

תגובות

תגובות