מהן האפשרויות לתואר שני בפסיכולוגיה?

המשך המסלול האקדמי קורץ לרבים מבין בוגרי התואר הראשון בפסיכולוגיה. עם זאת, יש להביא בחשבון את רמת הקושי, אפיקי התעסוקה וההבדלים בין מסלולי הלימוד הקיימים. הנה המדריך שיכול לעזור לכם למצוא את האפשרות המתאימה והטובה ביותר

פסיכולוגיה היא ענף מבוקש והדרך לעסוק בו במסגרת קלינית ומקצועית עוברת בתואר שני. לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מתקיימים במספר תחומים וכוללים מגוון רחב של מגמות מחקר ויישום. בנוסף, הלימודים היישומיים הם היחידים שמאפשרים על פי חוק לקבל את התואר הנחשק פסיכולוג, בעוד הלימודים במסלול המחקרי מאפשרים תואר שלישי ועבודת מחקר לדוקטורט.

המגמות בלימודי פסיכולוגיה כוללות פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה פיזיולוגית ופסיכולוגיה חברתית. בנוסף, לימודי התואר השני עצמם מאפשרים לשלב בין המסלולים או לבחור מסלולי עם תתי-תחומים אחרים. בחלק ממסלולי הלימוד ניתן להמשיך ישירות לתואר שלישי, יש מסלולים מחקריים עם או בלי תזה וברשימת האפשרויות נכללות התמחויות בפסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה תעסוקתית, פסיכולוגיה עסקית וניהולית ועוד.

תחומי לימוד, רמת קושי ותנאי קבלה

בכל מסלול לימודים לתואר שני בפסיכולוגיה יש שילוב בין נושאים כלליים שמשותפים לכל התחומים, לבין נושאים ספציפיים שקשורים לתחום הנבחר על ידי הסטודנט. עם זאת, רמת הקושי המאפיינת את הלימודים נחשבת גבוהה גם בהשוואה לתארים מתקדמים אחרים באקדמיה. הסיבה לכך קשורה גם לתכני הלימוד עצמם וגם לביקוש הגבוה מצד הסטודנטים.

ביקוש גבוה ללימודי פסיכולוגיה מחייב את המוסדות האקדמיים להרים את הרף. את אחת התוצאות של זה ניתן לראות בתנאי הקבלה. מי שמתקבל לתכניות התואר השני הוא בדרך כלל בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה, או לחילופין בוגר מדעי ההתנהגות. המועמדים נדרשים להציג ממוצע ציונים של 85 ומעלה, להשיג המלצות של מרצים ולעבור ראיון אישי. בנוסף, עליהם לעמוד במבחן תארים מתקדמים (מבחן מתא"ם) ולקבל ציון של 90-125 לפחות.

עלות התואר ואפשרויות תעסוקה

שכר הלימוד העדכני מפורסם על ידי כל מוסד בנפרד. ההבדל העיקרי הוא בין תואר שני באוניברסיטאות לבין תארים מתקדמים במכללות הפרטיות. כמו כן, יש להביא בחשבון שלא בכל מכללה שמלמדת תואר ראשון בפסיכולוגיה ניתן להמשיך גם לתארים מתקדמים, ויש מוסדות לימוד שמגבילים את הסטודנטים לתחומים ספציפיים בלבד. את שכר הלימוד כדאי לבדוק מראש מול נציגי המוסדות הרלוונטיים שעל הפרק.
היתרון הכי גדול של לימודי תואר שני בכל תחום ובפסיכולוגיה בפרט הוא אפשרויות התעסוקה הרבות. התואר השני פותח בפני הסטודנטים אופציות בשוק הפרטי והציבורי והזדמנות יוצאת מגדר הרגיל לעסוק בתחום באופן קליני גם באופן עצמאי. פסיכולוג הוא איש מקצוע נדרש כמעט בכל חברה גדולה וארגון מוסדי. ארגונים מסחריים רבים זקוקים למשל לפסיכולוג ארגוני שמשמש כמתווך בין השדרה הניהולית והעובדים הזוטרים, והמקצוע זוכה להערכה גבוהה שגם מתבטאת בשכר הולם.


תגובות

תגובות