מתכוני חורף מומלצים: מרק דלעת ואורז עם פירות יבשים

 
אורז עם פירות יבשים

הסבתות אומרות שאורז מסמל שגשוג, הצלחה ועושר. כן, כן, במיוחד כשמוסיפים לו המון דברים טובים כמו באורז המשודרג שלנו, שמתבשל במיץ תפוזים. מתאים לכל ארוחה במיוחד כזו של ראש השנה לאילנות.

ל-4 מנות:

כוס וחצי אורז שטוף ומסונן

3 כפות שמן

1 בצל קצוץ

1 כוס משקל תפוזים או מיץ תפוזים סחוט טרי

2 כוסות מרק או מים רותחים

1 כוס פירות מיובשים (משמשים, תפוחים, שזיפים, צימוקים) קצוצים

מלח

1/2 כוס תערובת שקדים ואגוזים קלויים

+ מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל 4 דקות עד שמזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהגרגרים מלבינים.

+ מוסיפים מיץ תפוזים נותנים לו לצבוע את האורז ולהיטמע בתוכו 2 דקות. יוצקים מרק או מים מוסיפים פירות מיובשים ומלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה עוד רבע שעה.

+ לפני ההגשה מאווררים את האורז ומפזרים את תערובת האגוזים והשקדים מעל.

מרק דלעת ותפוזים

מה שעושה את המרק המדהים הזה, הוא הטעם העמוק והמתקתק של הדלעת הצלויה, שממש מתעורר לחיים בפגישה עם מיץ התפוזים.

ל-5 מנות:
700 גרם קוביות דלעת קלופה

1 בצל פרוס

3 כפות שמן

מלח ופלפל שחור גרוס

1 ליטר מים או מרק צח

1 כוס מיץ תפוזים פריגת סחוט טרי או כף פריגת תפוזים קפוא

1 כף רוטב סויה

להגשה:

גרעיני דלעת קלויים

קליפת תפוז

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.

+ מסדרים את קוביות הדלעת בתבנית ומפזרים עליהן פרוסות בצל, מלח, פלפל ושמן זית. אופים 30 דקות עד שהדלעת רכה וזהובה.

+ מעבירים את הדלעת והבצל למעבד מזון וטוחנים עם מיץ תפוזים ו-1/2 ליטר מרק או מים. בודקים את רמת הסמיכות, זה תלוי בטריות ובסוג הדלעת. המרק צריך להיות סמיך אבל לא כמו מחית. מוסיפים מרק או מים לפי הצורך. טועמים ומתקנים תיבול.

+ מגישים את המרק חם עם גרעיני דלעת וקליפת תפוז מעל. 

תגובות

תגובות