משלחות של ‘נשים בירוק’ ו’חוג הפרופסורים’ קיימו ביקור הזדהות ותמיכה בבית משפחת אלברט שביצהר. בביקור הביעו תמיכה בבני המשפחה ומחאה על המשך מעצרו בעקבות צו ההרחקה המנהלי שהוצא נגדו
אל ביתו של בועז אלברט שביצהר הגיעו אתמול (רביעי 25.12) לביקור תמיכה והזדהות כחמישים פעילים ופעילות של תנועת ‘נשים בירוק’ מרחבי הארץ ואיתם נציגים מחוג הפרופסורים לחוסן מדיני וכלכלי.
המבקרים ביקשו להביע את תמיכתם במאבקו המשפטי של אלברט נגד תופעת הצווים המנהליים וההתעמרות המשפטית במתיישבי יהודה ושומרון. ראשי ‘נשים בירוק’, יהודית קצובר ונדיה מטר, שיזמו את הביקור מסכמות אותו ומספרות כי הגיעו למקום כדי להתחזק מרוחה האיתנה של משפחת אלברט והיאחזותו העיקשת של בועז בקרקע.
כזכור, נגד אלברט הוצא צו הרחקה מינהלי בלתי מוסבר או מנומק שחייב אותו לעזוב את אדמתו החקלאית בתקופת הבציר, מהלך שהיה עשוי להוריד לטמיון עמל של חודשים ארוכים. עוד ראוי להזכיר את מעצרו המתוקשר והאלים של בועז, מעצר בו נורה על ידי שוטרים באקדח טייזר מבלי שהביע התנגדות כלשהי, רק משום שהתעקש להישאר בביתו עם רעייתו וילדיו על אף הצו הדרקוני שהוצא נגדו.
במהלך הביקור העניקו ראשי ‘נשים בירוק’ למשפחת אלברט שי סמלי – עצי זית רימון ותאנה שיינטעו על ידי בני המשפחה באדמת יצהר ובכך יבטאו את הקריאה לחיזוק ההיאחזות החקלאית במקום. כמו כן העניקו להן סט כלי בניין כדי לסמל את התקווה להמשך תנופת הבנייה ביצהר בפרט ובישובי גב ההר בכלל. את השי העניקו בין השאר כמעין מתנת יום הולדת לשלושה מילדי משפחת אלברט שציינו את ימי הולדתם במהלך חודש טבת.
את הדרך ליצהר ליוותה נדיה מטר בדברי הסבר על ישובי גב ההר וחבל בנימין ועל מאבקי ההיאחזות בקרקע אל מול ההשתלטות הערבית ומול התעמרות משפטית ומינהלית.
במהלך הביקור נשאה יהודית קצובר דברי ברכה והבהירה כי "לא באנו לחזק אתכם כי אתם לא זקוקים לחיזוקים. אתם חזקים ואיתנים. באנו רק כדי לומר תודה בשם עם ישראל על המאבק שמנהל בועז בשם כולנו על ערכי החירות המשפט והיושר".
עוד הוסיפה קצובר וציינה כי נראה שמאז העקירה מגוש קטיף קיימת מידה מסוימת של שפיפות במחנה הימין, אך "אווירה שכזו אינה קיימת בישוב יצהר שבו קיימת תסיסה רוחנית תמידית שלא מאפשרת לשקוע ולא לשכוח את לקחי העקירה ואת חשיבות ההיאחזות היהודית באדמת ארץ ישראל. התסיסה הזו מחדשת ומחזקת בכולנו את השיח העמוק סביב זהותו של עם ישראל בארצו, חשיבות השמירה על כבוד עם ישראל, ערך ההתיישבות והצורך בעיגונים נוספים לשיבת עם ישראל לארצו ועוד".
"בירורים אלה קריטיים לכולנו כעם וכבודדים בעיקר בימים אלה שבהם יש מי שמעלה סימני שאלה סביב אחיזתנו בבקעת הירדן, ביהודה, בשומרון ובירושלים", הדגישה קצובר.
בשם חוג הפרופסורים נשאה דברים ד"ר נאווה טבגר שבירכה גם היא את בני המשפחה וחיזקה את רוחם. לדבריה צירפה שי – הספר ‘חברון שלי’ המגולל את מאבקו של פרופ’ בן ציון טבגר ז"ל לגאולת בית העלמין היהודי העתיק בחברון, בית הכנסת אברהם אבינו וקבר הרבנית מנוחה רחל שבחברון.
"נפעמנו מהכוחות שמגלים עירית והילדים לנוכח המציאות הקשה בה הם חיים מאז מעצרו של האב", מסכמות יהודית קצובר ונדיה מטר ומוסיפות: "מרומם את הנפש לראות משפחה מלאה בבריאות נפשית ולאומית, משפחה העומדת על עקרונותיה-עקרונותינו ונכונה לשלם על כך מחיר לא פשוט". הן מצרפות לדבריהן הזמנה לציבור הרחב לעלות ליצהר במשלחות פרטיות או מאורגנות על מנת להביע תמיכה והזדהות עם בני המשפחה ועם בועז עצמו לצד מחאה על המשך מעצרו.
עירית, רעייתו של בועז, הודתה בחום למבקרים ולמברכים בשם בעלה ובשם ילדיה.
הביקור נחתם ברכישה של בקבוקי יין מתוצרתו של בועז אלברט, גם זאת על מנת לחזק את המשפחה, הפעם בפן הכלכלי.