מרק עדשים פשוט טעים

השף צחי בוקששתר עם מתכון למרק טעים ופשוט מאד המחמם את הלב בימי החורף, כולו בריאות וטעם טוב. מתאים לצמחונים ואפילו טבעונים.

6 מנות:
200 גרם עדשים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות 1X1 ס"מ
קורט (כ-2 גרם) כמון טחון
1/2 כפית מלח
1/2 בצל בינוני קלוף
כף שמן זית טוב

לקרוטונים:

2 פרוסות לחם לבן
2 כפות שמן זית טוב
מעט מלח
שן שום אחת
וגם לימון אחד להגשה ובצל ירוק קצוץ

איך מכינים:

משרים את העדשים לשעה, שוטפים ושופכים את המים, מכסים ב-6 כוסות מים ומרתיחים. מסירים קצף במצקת ואחרי כן מוסיפים את הגזר והכמון.

בינתיים חותכים את הלחם לקוביות וקולים במחבת, עם שן השום. רצוי למעוך את השום מעט, אבל שהשן לא תתפרק. מוסיפים שמן זית ומטגנים לצבע זהוב, מעבירים לנייר סופג. את הלימון חותכים לפלחים.

מבשלים את המרק עד שהעדשים רכות, בדרך כלל 1/2 שעה עד 45 דקות. מוסיפים את המלח רק בסוף.
מטגנים את הבצל בשמן תוך ערבוב לצבע שחום ויוצקים למרק. מערבבים.

זהו, מחלקים לצלחות, בוזקים קרוטונים מלמעלה ומעט בצל ירוק. מגישים עם פלח לימון. כמה פשוט ככה טעים..

שיתוף ב facebook
שתף
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב print
הדפס
שיתוף ב email
אימיל

תגובות