שימוש נכון בעדשות מגע אצל ילדים

ברגע הראשון, נראה כאילו המילים “עדשות מגע” ו”ילדים” לא ממש שייכות זו לזו. אבל האמת היא שילדים ועדשות מגע יכולים להיות שידוך מוצלח למדי, תלוי כמובן בבשלות של הילד, או נכון יותר, בכך שהוא כבר בגיל ההתבגרות.
כשמדברים על בחירת סוג מסוים של עדשות מגע, מדברים, בין השאר, גם על עדשות מגע חודשיות, עדשות יומיות, עדשות קשות או עדשות רכות… אבל, האם הילד שלכם, שזקוק לתיקון הראייה שלו, אכן מוכן להשתמש בעדשות מגע?

בדיקת מוכנות הילד לעדשות מגע

המפתח המשמעותי ביותר, שיביא לשימוש בטיחותי ומוצלח של הילד בעדשות המגע, הוא ההערכה המדויקת של ההורים לגבי חוש האחריות של הילד שלהם. תוכלו לבדוק זאת על ידי מענה לשאלות הבאות:

– האם הילד בוגר מספיק כדי להסכים "לסבול" את עדשות המגע בעין, והאם הוא מכיר ביתרונות שכרוכים בביטול הצורך במשקפי ראייה?
– האם הילד אחראי מספיק כדי לעקוב ולמלא אחר ההוראות של רופא העיניים לשימוש נכון בעדשות המגע, ולטיפול ראוי בהן, יום אחר יום.
ובכן, האם לילד שלכם אפשר להתקין עדשות מגע?

אם התשובה היא חיובית, כדאי קודם כול לבדוק כיצד הילד או הילדה לוקחים על עצמם תחומי אחריות אחרים. שאלו את עצמכם: האם הילד עומד בדרך כלל במשימות, כמו למשל, סידור החדר, או האכלת הכלב, בלי שתצטרכו להזכיר לו (לפחות לא לעיתים קרובות).
אם כן, אז אתם מצוידים בביטחון מה, ויכולים לבקש מרופא השיניים להעריך את האפשרות שהילד אכן יכול להשתמש בעדשות מגע. אם לא, אולי מוקדם מדי להטיל על הילד את האחריות שכרוכה בהרכבת עדשות מגע. תמיד תוכלו לשקול זאת שוב מאוחר יותר.

מהם היתרונות לילד מעדשות מגע?

יש לא מעט יתרונות לילדים שמרכיבים עדשות מגע, וביניהם:

– אופטיקה יעילה יותר לשיפור הראיה, לעומת משקפיים. זה נכון במיוחד לגבי סוגים מסוימים של עדשות מגע (כמו, למשל עדשות מגע קשות חדירות לאוויר).

– שיפור הראייה הפריפריאלית (הרחבת שדה הראיה).

– שיפור ההערכה העצמית של הילד. ילדים רבים מעדיפים לא להרכיב משקפיים בבית הספר, כדי שלא יקראו להם "משקפופר"… לא מעט ילדים ממושקפים הופכים לקורבנות הצקה של ילדים אחרים. השינוי במראה, שחל עם השימוש בעדשות מגע, יכול לתת דחיפה גדולה להערכה העצמית של הילד, ואף להוביל אותו לביצועים טובים יותר בלימודים בבית הספר ובחיי החברה.

למה צריך לשים לב כשהילד מרכיב עדשות מגע?

כדי להיות בטוח שהילד או הילדה מבינים את החשיבות של מניעת גירויים וזיהומים בעיניים, חשוב להסביר להם את הדברים הבאים:
– לא לשתף ולא להחליף עדשות מגע עם ילדים אחרים.

– אף פעם לא להשתמש ברוק, במי ברז, במים מזוקקים או בתמיסת מלח שאינם סטריליים תוצרת בית, כדי לטפל בעדשות המגע.
– מומלץ להתאפר לאחר הכנסת העדשות ולא לפני כן.

– מומלץ להשתמש במוצרים היפואלרגניים לעור, מוצרי קוסמטיקה, או אלה שרשום עליהם "למרכיבי עדשות מגע" או "לעיניים רגישות".

תגובות

תגובות