שריפות הן דבר בלתי צפוי. שריפה עלולה להתפרץ ולהתפשט תוך שניות עד דקות מעטות. ריפות לאות רק בשדה קוצים יבשים. במשרד, במפעל בבית או בבית הספר, בכל מקום בו ישנו חשמל זורם ומכשירים חשמליים שעובדים – קיימת אפשרות לשריפה. מדינת ישראל ורשות הכיבוי הארצית הוציאו הוראות מפורשות לקיום, אחזקה ותפעול אמצעי כיבוי שונים אשר יכולים להטות את הכף לטובת הנוכחים במקום האירוע כאשר שריפה מתחילה להשתולל.
ארונות כיבוי
ארונות כיבוי הינם ארונות מתכת בצבע אדום חזק. הם צבועים כך על מנת שבשעת לחץ ובתנאי ראות לקויה של עשן חשוב שארון הכיבוי יבלוט בצורה הטובה ביותר. מיקום הארון צריך להיות בחלק מרכזי ונגיש וזאת על מנת להקל על תפעולו. אסור שהארון יהיה נעול במפתח, רק בפלומבת גומי או פלסטיק דק אשר ניתן לתלוש אותם בהפעלת מעט כח בשעת הצורך. כעיקרון אסור להשתמש בארון הכיבוי שלא שעת חירום. אנשים העוסקים בתחזוקה וניקיון לעיתים קרובות משתמשים בארון הכיבוי כחלק משגרת הניקוי היום יומיים. עובדה זו יכולה לגרום לכך שבמצב חירום הארון לא יתופעל כהלכה בגלל בעיה טכנית הנגרמת משימוש שוטף.
גלגלונים
הגלגלון הוא למעשה צינור ארוך העשוי מחומר קשיח וגמיש ותפקידו להוביל מים מארון הכיבוי ואל האזור אותו רוצים לכבות או להרטיב במים כדי שהאש לא תוכל להיתפס שם. הגלגלון מגיע באורכים של 10-30 מטרים, הכל בהתאם לצורך הספציפי במבנה הקיים. צינור הגלגלון מגולגל בצורת עיגול על מתקן מתכת בעל יכולת סיבובית. כאשר רוצים לפרוס את הצינור במצב חירום, פשוט מושכים אותו בחוזקה והוא בנוי להימתח ולהתפרס עד אורך מקסימלי. כאשר רוצים להחזירו למקום, קיימת ידית מתכת אשר בעזרת תנועות סיבוב ניתן לגלגל את הצינור ולהחזירו למקומו.
זרנוקים
הזרנוק הוא חלק נפרד מהצינור ומארון המתכת המאחסן את הגלגלון. זרנוק כיבוי אש הוא למעשה ברז המזניק את המים מהצינור בלחץ ובעוצמה. פיית הזרנוק מיוצרת בדרך כלל בקוטר של חצי ס”מ וכך מאפשר מתז מים חזק אשר מגיע למרחק רב על מנת להגיע ללהבות המסכנות חיי אדם.