סיעת מרצ כפר סבא תעלה מחר (רביעי) להצבעה הצעה לתיקון עיוות היסטורי בהנצחת נשים בעיר. לפי ההצעה, שני שליש משמות הרחובות החדשים ובתי הספר יקראו על שם נשים. כמו כן, רחובות שכונת המגורים הבאה שתוקם בכפר סבא יקראו על שם נשים. זאת עד לסגירת הפער הקיים כיום בהנצחת גברים ונשים.
הנתונים הרשמיים מראים תמונה קשה, ולפיה 46 רחובות וארבעה בתי ספר נקראים על שם נשים ו-187 רחובות ו-21 בתי ספר נקראים על שם גברים, אך למעשה המצב חמור אף יותר. זאת משום שרחובות שכונת 80 נקראו על שם זוגות של גברים ונשים, והם מוכרים בדרך כלל בשם משפחתם בלבד. ללא שכונה זו, אין כמעט רחובות בכפר סבא הקרויים על שם נשים. בנוסף, גם אם נמשיך לקרוא לרחובות ובתי ספר חדשים על שם גברים ונשים באופן שווה, לא נגיע לסגירת הפער הקיים. ההצעה שתובא בפני המועצה אמורה לתת מענה לבעיה. ההצעה מתבססת בין השאר על יוזמה ארצית בשם “רחוב משלה”, אותה מובילה הפעילה החברתית הכפר סבאית יעל שרר.
חברת מועצת העיר פליאה קטנר: “נשים הן מעל למחצית האוכלוסייה, ועם זאת לא ניתנת לכך נראות במרחב הציבורי במובנים של הנצחה ושמות רחובות ובתי ספר. בתקופה זו, בה אנו מעודדים נשים לקום ולעשות מעשה, להתפתח ולקחת חלקים נרחבים בניהול מדע, צבא, אומנות, תרבות ופוליטיקה – לא ייתכן שלא יונצחו נשים שאכן עשו זאת. נשים שפעלו, השפיעו והשאירו אחריהן מורשת וידע לדורות הבאים, נמחקות ונעלמות מהמרחב הציבורי בצורה זו. אינך יכול להיות מה שאינך רואה, ולדבר יש השפעה על בנינו, ובעיקר בנותינו. כבעלת תואר במגדר, וכמי שפעלה רבות בארגונים שונים לקידום נשים, אני קובעת על בסיס ניסיון מהשטח: להגעה לשוויון בהנצחת נשים וגברים, יש השפעה על ההתפתחות העתידית של העיר מבחינה מגדרית.”
יו”ר סיעת מרצ כפר סבא, עילאי הרסגור-הנדין: “הצעה זו משדרת מסר חינוכי ברור. הפער הנוכחי בין שמות נשים וגברים ברחובות, בתי ספר ומוסדות ציבור אחרים הוא עצום. הדרך היחידה לצמצומו היא מתן עדיפות להנצחת נשים, עד לתיקונו והגעה לשוויון.”