מאת: אירית מרק
בשורות טובות לעשרות תלמידי עטרת חיים: ועדת הערר קיבלה את עמדת עיריית כפר סבא ומהנדסת העיר ויינתן היתר להצבת 5 מבנים יבילים בבית הספר “עטרת חיים” בעיר.
כזכור, 5 ימים לפני תחילת הלימודים ולתלמידים לא יהיה היכן ללמוד “זו החלטה שדגל שחור ענק מתנוסס עליה ובושה שהתקבלה כך”, אמר אז חבר המועצה אורן כהן לנוכח המתנגדים ביניהם מרצ, פנחס כהנא ואוסנת ספורטה שחזרה בה מתמיכתה הראשונית.
לא עזרו כל ההסברים של ממלא מקום ראש העיר שניסה להסביר כי מדובר במימון משרד החינוך וכי התלמידים לומדים בתנאים לא סבירים. גם דבריו של הרב יהודה עמר, מנהל בית הספר עטרת חיים “יש כיתות הלומדות במקלטים ובמסדרון בתת – תנאים שאינם ראויים ללמידה”, לא עזרו לסבר אוזני המתנגדים שהתבצרו בעמדתם.
כך או כך, ועדת הערר המחוזית קיבלה את עמדת מהנדסת העיר כפר סבא וערר שהוגש בנוגע להצבת מבנים יבילים של מעיין החינוך התורני, ואישרה לוועדה המקומית לתכנון ולבנייה להמשיך בהליכי הוצאת ההיתרים הנדרשים להצבת המבנים שישמשו כיתות לימוד. ועדת הערר המחוזית סתרה מכל וכל טענות שהועלו כחלק מההתנגדות לאשר את הבקשה.
הדיון בוועדת הערר התקיים בהמשך להחלטה של מליאת הוועדה המקומית שלא לאשר את הצבת המבנים היבילים, בניגוד להחלטת ועדת המשנה לתכנון ובנייה ובניגוד להמלצת מהנדסת העיר, וזאת בין היתר בשל טענות על עומסים תחבורתיים צפויים ושמירת השטחים הציבוריים בעיר.
בוועדת הערר נקבע כי מדובר בשטח שכבר מוקצה לבית הספר וכי לא נמצאו כל נתונים המלמדים על עומס תחבורתי צפוי המצדיק סירוב לבקשת ההיתר.
מתוך החלטת הוועדה: לאחר ששמענו את טענות הצדדים, עולה כי הבקשה להיתר תואמת את הוראות התכניות המאושרות במקרקעין. לא מצאנו תימוכין תכנוניים מספקים בטענות בדבר קשיים תחבורתיים ו/או תכנוניים אחרים, המצדיקים דחייתה”.
עוד קבעה הוועדה, כי “החלטת מליאת הוועדה המקומית מיום 26.08.2019 נתקבלה בניגוד להחלטת ועדת המשנה, אשר מצאה לאשרה, וכן בניגוד להמלצת מהנדסת העיר, אשר סברה אף היא כי אין מניעה תכנונית כלשהי מלהיעתר לבקשה. מעיון בפרוטוקול הדיון בפני מליאת הוועדה המקומית, כל שכן מהחומר אשר הוצג לפנינו במסגרת הערר, לא עולים נתונים המלמדים על עומס תחבורתי צפוי, המצדיק סירוב לבקשה להיתר, בוודאי לא בבקשה תואמת תוכנית, להקמת 5 כיתות לימוד נוספות בסך הכל, בתוככי קריית חינוך רחבת היקף קיימת… אין חולק כי הבקשה להיתר אינה מצויה בסטייה מהוראות התוכניות ולא הוצג בסיס ראייתי מינימלי לסברה לכאורה כי אישור הבקשה להיתר יוביל לקשיים תחבורתיים בסביבה”.